Over ons
Samenwerken op het hoogste niveau
De Vette is al sinds 1959 een bekende naam in de tuinbouw. Tegenwoordig bekend als producent van gewasverzorgingsapparatuur, werkplateaus en aluminiumconstructies voor de (glas)tuinbouw, maar ooit begonnen in de kasverwarming. Via die werkzaamheden kwam er vraag naar energieschermen en later naar aluminiumconstructies en transportmiddelen voor in de kas.
Wat niet veranderd is, is de naam: De Vette. Ons bedrijf is nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf, zoals dat ooit begonnen is. Hans de Vette, tweede generatie, is nog steeds het technisch geweten van het bedrijf. Hij was onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het ‘De Vette-wieltje’ dat menig monorailsysteem in de tuinbouw in beweging brengt.
Het feit dat wij een onafhankelijk bedrijf zijn, is best bijzonder in een tijd dat buitenlandse invloeden steeds groter worden in de Nederlandse toelevering. Het is echter onze kracht dat we met ons eigen team de Nederlandse markt geheel kunnen bedienen. In het buitenland werken we samen met kassenbouwers en installateurs waarmee we gezamenlijk prachtige projecten realiseren op verschillende continenten. Daar hebben we zelf een specialistisch netwerk opgericht met partners die onze systemen kunnen onderhouden.
Onze thuisbasis is de machinefabriek in Rotterdam, waar we met 2400 m2 voldoende ruimte hebben om te produceren én uitgebreid te testen. Ons team bestaat uit circa twintig medewerkers waarmee we een klant volledig kunnen begeleiden van het idee tot en met de inbedrijfstelling. Alle tussenliggende stappen; 3D-ontwerpen, produceren, testen en assembleren gebeurt allemaal in eigen beheer. In iedere projectfase zijn de lijntjes tussen klanten en specialisten kort. Die aanpak kenmerkt ons bedrijf; klantgericht en betrokken. Samen met jou tillen we kas en gewas naar een hoger niveau!
Missie
De Vette ontwerpt en produceert apparatuur voor de (glas)tuinbouw om gewassen optimaal, veilig en duurzaam te telen. Onze gewasverzorgingsapparatuur en constructies, voor gewasverzorging, oogst- en onderhoudswerkzaamheden, zorgen ervoor dat gewassen op een veilige werkwijze optimaal geteeld worden en dat onderhoud veilig uitgevoerd kan worden, zodat het comfortabel is voor de gebruikers en het gewas daar geen hinder van ondervindt.
Visie
Nederland is een toonaangevend land in de land- en tuinbouw, maar die positie is niet vanzelfsprekend. Ruimte is schaars en dat leidt tot inventieve oplossingen om letterlijk elke vierkante meter efficiënt te benutten. Daarnaast neemt de roep naar duurzame productie concrete vormen aan voor telers. Er worden steeds meer wettelijke eisen gesteld aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen en de vraag naar biologisch geteelde producten blijft toenemen. Aangezien Nederland een gidsland is voor de mondiale tuinbouw, is dit slechts het begin van een wereldwijd veranderende markt.
Deze ontwikkelingen raken onze core business in directe zin. Vraagstukken voor gewasverzorging worden complexer. De ruimtes zullen nog meer geoptimaliseerd moeten worden en de precisie voor het gebruik van verzorgingsmiddelen zal naar een volgend niveau moeten. De Vette wil hierin een leidende rol gaan spelen, zodat kas én gewas naar een hoger niveau kunnen.
Kernwaarde
Sinds de oprichting in 1959 is De Vette een onafhankelijk familiebedrijf en dat zijn we nog steeds uit volle overtuiging. Door onze sterke kernwaarden zijn we altijd in staat gebleven relevant te blijven in een veranderende markt. Diezelfde kernwaarden vormen de basis voor verdere groei:
Vindingrijk
decennialang hebben we oplossingen gevonden voor de steeds veranderende vragen van telers.
Klantgericht
onze betrokkenheid en flexibiliteit is altijd gericht op het beste resultaat voor de klant.
Kwaliteit
werken op hoogten en met (mest)stoffen vraagt om veiligheid. Daar zijn we goed in. We kunnen simpelweg niet anders dan kwaliteit leveren. In ons vak betekent kwaliteit veiligheid voor de gebruikers.
Duurzaam
de oplossingen die wij bedenken, zijn voor de lange termijn.
Wil je meer informatie over onze producten en diensten, een offerte aanvragen of een vrijblijvende afspraak maken voor advies?